موقعیت پروژه در محدوده مرکز شهر تهران واقع در منطقه ۷ شهرداری می باشد، در زمینی به مساحت ۳۱۲ متر مربع با بری حدود ۱۱ متر در جوار مصلای بزگ تهران، خیابان قنبرزاده کوچه ششم پلاک ۲۳ قرارگرفته است. زمانی که کارفرما در اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ در مورد پروژه با گروه معماری وارد مذاکره شد درخواست طراحی ساختمانی را داشتند با مشخصات هفت طبقه با اسکلتی فلزی که زیرزمین منفی یک شامل پارکینگ ها، انبارها و موتورخانه، طبقه همکف با کاربری پارکینگ و ۵ طبقه مسکونی تک واحدی با متراژی در حدود ۱۶۵ متر مربع همراه با سه خواب در زیربنایی در حدود ۱۳۶۵ مترمربع به همراه نمایی مطابق با استانداردهای لازم جهت افزایش کیفیت فضای زندگی با در نظر گرفتن بودجه ای محدود و تعجیل در تکمیل پروژه جهت فروش واحدها.

با نیم نگاهی به معماری ارزشمند ایران، راهکارهای ارائه شده در طراحی با اهداف زیر ارائه گردید:
استفاده از الگوهای بومی برای خلق معماری متناسب با نیازهای جامعه امروز؛ توجه به سادگی و همخوانی با بافت همجوار؛ بکار گیری عناصر کارکردی معماری ایرانی از جمله شباک و ارسی در جهت تعدیل نور و ایجاد محرمیت در داخل ؛ توجه به دید و منظر مناسب از درون به بیرون. با جمع بندی موارد فوق روند طراحی از سه مرحله تشکیل شد اول کشاندن نور به داخل واحدها، دوم ایجاد محرمیت و سوم ایجاد دید و منظر مناسب از داخل به خارج؛ بنابراین در هر طبقه از یکرمدول شفاف ویک مدول مشبک استفاده شد تا میزان نفوذ نور به داخل واحدها به حد مناسب تامین گردد.

از طرفی با در نظر گرفتن شدت میزان نفوذ آفتاب به داخل واحدها، تعدیل نور و ایجاد سایه اندازی و همچنین تنوع بخشیدن به فضاهای داخلی، از صفحات مشبک آلمینیومی همراه با بافت حاصل از برش CNC استفاده شد تا هم از تندی آفتاب در ساعات روز بکاهد و هم با توجه به سایه اندازی آن فضای داخل را به فضای دلپذیر و متنوع برای کاربران تبدیل کند.

در پایان با در نظر گرفتن رمپ های موجود در حیاط جهت دسترسی به طبقه همکف و زیرزمین به عنوان پارکینگ و عدم وجود فضای سبز کافی، سعی بر آن شدکه سرانه فضای سبز افزایش یابد. از این رو تصمیم بر توزیع گلدان هایی در طبقات گرفته شدکه علاوه بر تأمین حداقل فضای سبز، تلطیف نما در مقیاس بافت شهری نیز تا حدی صورت گیرد. لذا سعی گردید تا در هر طبقه بخشی از نما به داخل فضا عقب نشینی کرده و با قرار دادن یک درختچه فضای سبز را یه صورت عمودی به داخل واحدها کشاند. این کار سبب شد تا از یک سو از لحاظ بصری، بیشتر به تلطیف دیداری نگاه عابر پیاده ای که از کوچه می گذرد، توجه شود و ازسوی دیگر سبب می گردد تا ساکنین بتوانند از زیبایی فضای سبز ایجاد شده در فضای زندگی خود بهره مند گردند.

نام پروژه: آپارتمان نیلوفر
طراح : شهاب علیدوست و همکاران
مکان پروژه : تهران
کارفرما: گروه میکا
مساحت: ۲۰۰۰ مترمربع
سال ساخت: ۲۰۱۶

source: archdaily.com

  • برای تماس با ما و تبادل اطلاعات معماری ( مقاله ، نقشه و رساله معماری ) با شماره تلگرام 09037759555 در ارتباط باشید.