رساله کارشناسی معماری 

مطالعات معماری طراحی مهمانسرا 140 صفحه

بخشی از مطالب و پروپوزال رساله مهمانسرا

حوزه اول :
مقدمه :
نیاز مهمانسرا قبل از هر چیز با منشا سفر ایجاد می شود ومفهوم مسافرت که از دیر باز با اهداف گوناگون تجارت و سیاحت و زیارت و … و یا حتی یافتن جای مناسبی برای زندگی به آن می پرداخته ما را به فکر آسان پیمودن این مسیر برای او و بیتوته ای کوتاه و آرامش بخش در مسیر و مقصد می کند . مسیر که خود بخش مهمی از سفر است و نمادی از گذر انسان از این دنیاست خود به کیفیتی انسانی نیازمند است که بتواند ذهن مسافر را در هر مرحله از سفر به درکی بالاتر سوق دهد و ارزشی والاتر برای او قائل باشد .
در این میان مسافر که تشنه رسیدن است نیروی روح و جسم خود را در اتراق کوتاه در کاروانسراها باز می یابد و زمانی که به مقصد می رسد و باروبنه می نهد دلتنگی اش برای خانه دو چندان می شود. در اینجاست که نیازی در او سر برمی نهد که چگونه می تواند مدتی را که در مقصد است آرامش و امنیت خانه اش را بازیابد. او خانه را جستجو نمی کند بلکه شاید گمنام بودن را بهتر بپسندد . شاید بخواهد ساعتی در فضایی لم دهد و روزنامه بخواند چای بنوشد و تلفن بزند بدون آنکه آن فضا متعلق به او باشد . فضایی مختص خود را می طلبد جایی که نام آن مهمانسرا است.

رساله معماری طراحی مهمانسرا,رساله مهمانسرا,مطالعات مهمانسرا,برنامه فیزیکی مهمانسرا,پایان نامه معماری مهمانسرا,نمونه موردی داخلی و خارجی مهمانسرا,طرح نهایی معماری مهمانسرا,ریزفضاهای مهمانسرا,ظوابط و ریزفضاهای طراحی مهمانسرا,رساله معماری مهمانسرا,مطالعات معماری مهمانسرا,طراحی مهمانسرا,نمونه موردی داخلی مهمانسرا,نمونه موردی خارجی مهمانسرا,مقاله معماری مهمانسرا,پروپوزال معماری مهمانسرا,دانلود رساله معماری با موضوع مهمانسرا,دانلود پایان نامه معماری با موضوع مهمانسرا

امروزه با گسترش مفهوم جهانی شدن و برداشته شدن مرزها سفر آسانتر شده است.
در جهان امروز یک انسان با تجربه و موفق نیازمند سفر کردن است. ارتباطات او را به اهدافش در هزینه تخصصی نزدیک می کند و دیدن جهان و آشنایی با فرهنگ دیگران و یا کسب و تجارت در سایر کشورها و نیز حفظ منافع سیاسی خود در آن کشورها مسائلی است که او را مجبور به اقامت در سایر کشورها می نماید .
این موضوع در سفرهای داخلی هم تعمیم می یابد . علی الخصوص که گاها به دلیل کمبود امکانات اقامتی یا عدم امنیت آن شاهد منصرف شدن مردم از مسافرت هستیم .
فرهنگ غنی و قدرت و تنوع فرهنگی ایران نیز شایستگی و سفر در آن را دو چندان می کند. این امر بستر مناسبی را برای سیر و سفر مردم داخل و خارج کشور به نقاط مختلف این سرزمین فراهم نموده است . شهر مقدس مشهد نیز به لحاظ جاذبه زیارتی بودن و پذیرایی سالانه 14 میلیون زائر داخلی و خارجی در این میان از اهمیت زیادی برخوردار است.
شاید هدف از سفر به مشهد از نظر رتبه بندی بیش از هر چیز همین زیارتی بودن آن است. اما از اهمیت وجود آثار فرهنگی تاریخی و همین راههای آسیای میانه در شرق که در مشهد است نباید غافل شد و باید با تقویت این آثار صنعت توریسم این شهر بزرگ را گسترش داد.

برای دانلود رساله و توضیحات بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمائید…

گفتار اول : طرح مسئله
دقت نظر و تفحص در بیان اهمیت مهمانسرا و رفتار سنجی دقیق انسان در آن و نیازهای روز افزون او موضوع مورد بحث را دچار پیچیدگی خاصی می نماید. آیا می توان برای طراحی مهمانسرا در دنیای امروز با همان ساختارهای قبلی و استانداردهای دیروز با مهمانسرا دیگر رقابت کرد و یا توریست های بیشتری جذب کرد؟
اگر به گذشته بنگریم درمیابیم که تکنولوژیهای امروز نظیر تلفن ، کامپیوتر و موبایل در ابتدا به صورت نیاز نبوده اند چون اصولا چنین نیازهایی تا آن حد احساس نمی شده که منجر به پیشرفت شود و بلکه حس سرگرمی جویی و تنوع طلبی انسان او را به این نقطه کشانده استت.
پس شاید در یک مهمانسرا فقط نباید به دنبال نیازهای استفاده کنندگان از فضاها بود بلکه باید نیازهای نهفته روح انسان را دریافت و در فضاها از تمهیداتی بهره برد که بتواند حرف جدیدی در میان مهمانسرا های رقیب داشته باشد .
سوال دیگری که مطرح می شود این است که انتظار یک مسافر از سفر به ایران و علی الخصوص مشهد چیست؟
آیا انتظار دارد بهترین مهمانسرای را که در ایالت متحده و یا در اروپا دیده با همان استانداردها این جا ببیند؟
گر چه که استانداردهای پیشرفته مهمانسرا های بزرگ بسیار در جذب مسافر مهم است اما موضوعی مهمتر مسافر را به این شهر کشانده است. با نگاهی عمیق تر درمی یابیم که شاید مهمانسرای ساده اما با تنوع بسیار زیادی در فضاها و ایجاد سرگرمی و تفریح برای استفاده کنندگان که متناسب با قصد سفر آنان باشد ، بتواند ما را به هدفمان نزدیک نماید.

گفتار دوم : اهداف راهبردی
با توجه به مباحث مطرح شده در زمینه طرح مسئله ، اهداف زیر در نظر می باشد.
1- تشویق و ایجاد انگیزه های مسافران داخلی و خارجی به استفاده از این مهمانسرا
2- ایجاد جاذبه های گردشگری و تفریحی برای استفاده کنندگان داخل شهر و مسافران
3- تعریف و تفکیک حوزه های فعالیتی و برقراری رابطه صحیح بین کلیه استفاده کنندگان از فضاهای مهمانسرا

گفتار سوم : مکان یابی
با توجه به حوزه عملکردی وسیع این مجموعه و نیاز به ایجاد دسترسی های فراوان ، ضرورت وجود عناصر اتصال دهنده نمایان می شود.
بنابراین مکان مجموعه در مجاورت کاربری های شهری ارجع می باشد و پیوند آن با عناصر اتصال دهنده مانند میادین عمومی شهری و بازارهای مهم و معروف ضروری به نظر می رسد.
شهر مشهد به دلیل دارا بودن شبکه شعاعی و ترکیبش با شبکه شطرنجی در بافت جدید ، تقریبا بخش عظیمی از اراضی خود را در مجاورت شبکه اصلی معابر دارد و یکی از خصوصیات این مجموعه اینست که باید در معابر درجه 1 مهم قرار گیرد.
قرار گرفتن آن در فضای شهری با سطوح باز که امکان ایجاد چشم اندازهای متنوع را داشته باشد و ترکیب شدنش با فضای شهری پر از رفت و آمد می تواند به پویایی و کارآیی مجموعه بسیار کمک کند.
با توجه به تراکم بالای مهمانسرا ها و مهمانسرا آپارتمانها در محدوده نزدیک حرم و کمبود زمینی با سطح مورد نیاز که بتواند جاذبه های تفریحی برای شهروندان نیز داشته باشد از انتخاب سایت در آن منطقه صرف نظر کردیم و چون منطقه کوهسنگی به دلیل دارا بودن پتانسیل های بالای گردشگری از مناطق مهم توریستی مشهد به شمار می رود به عنوان سایت مورد نظر در این پایان نامه انتخاب شده است.

حوزه دوم : شناخت
بخش اول : تعریف موضوع
الف : تعریف جهانگردی
به استناد ماده 1 قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی منظور از ایرانگردی وجهانگردی عبارتست از: هر نوع مسافرت انفرادی یا گروهی که بیش از 24 ساعت و به منظور کسب و کار نباشد.
توریست با توجه به اهداف مسافرت به انواع مختلف تقسیم می شود:
1- توریست تفریحی: در حال حاضر 755 توریست دنیا در این نوع قرار دارند.
2- توریست فرهنگی: این بخش از توریسم تفاوت کیفی با توریسم تفریحی دارد و ایران دارای پتانسیل های مهمی از این نوع توریست می باشد.
3- توریست ورزشی: این نوع توریسم بامسابقات جهانی و منطقه ای در کشورها افزایش می یابد. و کشورها با شرایط خاص خود توریست ورزش را جذب می نمایند.
4- اکوتوریسم: توریستهایی که به دنبال چشم اندازهای طبیعی و دیدنی های محیط زیست هستند، ایران نیز داری پتانسیل های قابل ذکری در این ارتباط می باشد.
5- توریست پزشکی: در بعضی از کشورها با ارائه خدمات برتر پزشکی مسافران را جذب می نمایند.
6- توریست مذهبی: که مسافران به دلیل جاذبه های مذهبی به کشورهای دیگر مسافرت می نمایند.
7- توریست معاملات: در بسیاری از کشورها جاذبه های تجاری سیل عظیمی از تجارت مسافران را به آن کشورها جذب می نماید (ایالات متحده عربی- هنگ کنگ، سنگاپور و …)

اثرات صنعت گردشگری و کارکردهای اقتصادی و تاثیرات مثبت آن بر درآمدهای ملی:
1- افزایش درآمد ملی و جذب ارز خارجی
2- توزیع ثروت و توزیع درآمد حاصل از جهانگردی در بیشتر بخش های جاعه
3- جهانگردی در مقایسه با دیگر صنایع نیاز به سرمایه گذاری ارزی بسیار کمتری دارد.
4- این صنعت، باعث فعال شدن دیگر صنایع کشور می گردد.
5- این صنعت باعث تنوع بخشیدن به دیگر فعالیت های اقتصادی کشور در بخش های تولید، خدمات و توزیع می گردد.
6- تاثیر مهم و بسیار موثر این صنعت در امر ایجاد اشتغال در شرایط کنونی کشور ما بسیار حائز اهمیت است.
7- این صنعت بوسیله ارتباط و نزدیکی فرهنگها و ایجاد گفتگوی متقابل، تاثیر مثبت در ایجاد صلح جهانی دارد.
ب : جاذبه های جهانگردی ایران
ایران با مساحت 1648195 کیلومتر مربع دارای سرزمینی پهناور درجنوب غربی آسیا واقع شده است. ایران از نظر تنوع آب و هوایی، فراوانی میراث فرهنگ و آثار باستانی مانند جهانی در یک موزه می باشد که می تواند بالقوه جذب سالانه 120 میلیون نفر جذب جهانگردی را داشته باشد که در صورت چنین اتفاقی درآمد حاصل از 240 میلیارد دلار خواهد بود که حدود 12 برابر درآمد نفتی می باشد.
ایران از نظر درآمد توریستی بین کشورهای جنوب آسیا در مقام بعد از هندوستان قرار دارد و کمتر از 60% میزان بخش درآمدی گردشگری را دارا بوده است.
در خصوص توریستهای کشورهای اسلامی بخصوص شیعه، طبق آمار 300 میلیون شیعه در جهان وجود دارد که حدود 60 میلیون در ایران زندگی می کنند که اگر تنها 100 میلیون شیعه به ایران بیایند وحداقل 1000 دلار هزینه کنند، تنها باجذب این گروه یک میلیارد دلاردرامد خواهیم داشت. پس شناسایی مناطق جاذب در ایران و معرفی آنها به مردم جهان کاری است واجب و اصولی که باید به آن توجه وافری داشت و بعنوان مثال در استان خراسان 300 اثر تاریخی وجود دارد و 800 مکان متبرکه مذهبی، با این وصف بیش از 2 میلیون گردشگر خارجی از استان فارس دیدن نمی کنند و در این خصوص با تمام این مکانها حدود 20 مهمانسرا بزرگ جهت پذیرایی گردشگران و جهانگردان کم دارد در ذیل به ذکر پاره ای از انواع اماکن جانگردی اشاره می کنیم:
1- اماکن مقدس و متبرک
2- وجود آب و هوای متنوع
3- دریا
4- رشته کوههای متنوع و جاذبه های آن
5- آبهای معدنی
6- آثار باستانی و فرهنگی
7- موزه ها
از انواع زیارتگاههای مهم می توان مرقد حضرت رضا(ع) ، شاه عبدالعظیم، حرم حضرت معصومه (س) شاه چراغ در شیراز و اماکن مقدس دیگر از جمله زرتشتیان- مسیحیان وسایر اقلیتهای مذهبی
ویژگیهای یک منطقه به خودی خود ایجاد کاربری های بخصوص را دیکته می کند که بطور مثال می توانند ایجاد فروشگاههای مختلف، رستورانها و اماکن فروش نوشیدنی ها و یا ایجاد باشگاههای تفریحات سالم و ورزشی عواملی هستند که هر کدام می توانند در جذب توریست و زائر مهم تلقی شوند.
ج : تعریف مهمانسرا
با گسترش و توسعه سریع و خارق العاده وسایل و امکانات حمل و نقل، مهمانسرا داری و مهمانسرا به صنعتی واقعی، تبدیل گردیده و به طریقی که مهمانسرا مانند هر محصول صنعتی دیگر تولید می شود این محصول صنعتی از قوانین ضوابط مارکینگ (Marking) و قوانین بازار و محاسبات سود آوری تبعیت می کند. بدون شک تاثیر این تحول از یک سو بهبود سطح نسبی خدماتی است که در مهمانسراها از هر نوع عرضه می شود و از سوی دیگر به تنزل چشم گیر کیفیت معماری چه در سیما و چه در درون آن انجامیده است.
آیا مهمانسرا صنعت است و باید به آن عنوان فرآورده صنعتی نگریست؟ یقیناً مهمانسرا و مهمانسرا داری می باید سودآوری مورد انتظار و متعارف وسرمایه گذار را تامین کند. اما مهمانسرا یقینا دارای وجوه دیگر است بسیار متنوع و شگرف، زیرا فضایی است که مانند سایر فضاها به شیوه خاص خود، انسان جمعی انسانی را به صورت فردی و گروهی مورد خطاب قرار می دهد جمعی که فرد فرد آن دارای ویژگی های خاص خود بوده، و بناید در قالبی از پیش فرض شده قرار داده شود، بنابراین:
میهمان خانه، متل (motel)، مهمانسرا آپارتمان، زائرسرا، مسافرخانه، مهمانسرا، فضای اقامت موقت و .. بخشی از فضای اجتماعی است که در ان برخوردهای اجتماعی باید ممکن گردد و از این منظور مهمانسرا بخشی از فضای برخورد اجتماعی و گاه آمیزش با فضایی است فرهنگی که باید از اهداف صرفا تجاری فراتر رود.
امکانات ارتباطی که دوران معاصر در اختیار آنان که قدرت و توان استفاده از آن را دارند قرار می دهد. ارتباطات هر چه سریعتر و دوردست تر، و به تبع آن متنوع تر با چشم اندازهای گوناگونی به سوی افقهای دور و نزدیک، امکان جابه جا شدن شمار قابل ملاحظه ای از انسان ها را در پهنه نسبتا وسیعی ممکن کرده است و در بعضی نقاط جهان به جز کشورهایی که با شرایط خاص مواجه هستند هزینه این جابجا شدن رو به کاهش نهاده است که نتیجه آن کوتاهتر شدن هر چه بیشتر فاصله ها در بیشترین ابعاد آن بوده است. اگر به این مساله ارزانتر شدن هزینه زندگی در کشورهای جهان سوم را نسبت به کشورهای پیشرفته تر یا صنعتی برای متقاضی کشورهای فوق بیفزائیم، در خواهیم یافت که یک حرکت واقعی، جهانگردی به صورت توده ای و گروهی بسوی کشف افق های دیگر و دور دست، خصوصا افق هایی که دارای فرهنگ و عادات فهرنگی اصیل و کهن می باشند از مدتها قبل شکل گرفته و در حال گسترش می باشد.
آنچه قابل توجه است:
معماری یک مهمانسرا می تواند در استفاده کننده ایجاد حس تعلق به آن فضا و محیط را تسهیل نماید و در نتیجه باعث حس امنیت و اطمینان شود.
معماری مهمانسرا نوع معماری گذران اوقات فراغت و یا لحظه کوتاه فراغت است که در درون سیمای خود تا حدودی حال و بوی آن معماری را حکایت کند، بیان نماید: یعنی بافتن امکان خارج شدن از دنیای بسته وروز مرگی وسیر کردن در عالم رویا یعنی سبکبال و پویا و با نشاط. متنوع و ملون ، خودمانی و مانوس، جدی و محک آمیخته با جلوه هیا متعدد و متنوع زندگی و فضای سبز و نزدیک به طبیعت یا نورو رنگ و در عین حال ساده، و دینامیک گرم و مطبوع و نقطه مقابل معماری سنگین و رسمی و خشک و قراردادی.

فهرست مطالب:

• حوزه اول
• مقدمه
• گفتار اول طرح مسئله
• گفتار دوم اهداف راهبردی
• گفتار سوم مکان یابی
• حوزه دوم شناخت
• بخش اول تعریف موضوع
• اثرات صنعت گردشگری و کارکردهای اقتصادی و تاثیرات مثبت آن بر درآمدهای ملی
• گراند هتل
• بخش دوم مطالعات تطبیقی
• بررسی نمونه های خارجی
• بخش سوم مطالعات زمینه
• گفتار اول مطالعات مربوط به شهر مشهد
• بررسی های اقتصادی شهر مشهد
• گفتار دوم امکانات و پتانسیل های قطب زیارتی مشهد و جذب توریست
• هدف از مسافرت زائران
• شناخت مسائل اقلیمی شهر مشهد
• حوزه سوم تجزیه تحلیل و طراحی
• پیش بینی نیاز به تسهیلات اقامت
• شرح فعالیت های هتل
• طبقات اتاق های خواب
• کارایی در طرح ریزی هتل
• پلان طبقات
• محل قراگیری پلکان
• پلان برج هاي هتل
• پلان آتریوم
• معیارهای طراحی اتاق های خواب
• مبلمان اتاق های خواب
• طراحی فضاهای عمومی
• لابی
• فضاهای عرضه غذا و نوشیدنی
• اهداف طراحی
• اهداف در طراحی رستوران
• اهداف در طراحی سالن، پیشخوان عرضه نوشیدنی
• فضاهای برگزاری مراسم و فعالیت ها
• اهداف در طرح ریزی
• معیار طراحی
• فضاهای ورزشی
• دفاتر اداری
• اهداف طراحی پیشخوان لابی
• دفتر حسابداری
• دفتر مدیر اجرایی
• دفاتر فروش و تدارکات
• فضاهای خدماتی پشتیبانی (دور از دید)
• فضاهای آماده سازی غذا و انبار آذوقه
• اهداف در طرح ریزی
• اصول طراحی آشپزخانه
• فضای بارانداز دریافت مواد اولیه زباله و انبار عمومی
• نواحلی و فضاهای مربوط به کارکنان
• رختشویخانه و خانه داری
• خلاصه ای مقررات و ضوابط معماری، ساختمانی، درجه بندی مهمان خانه (هتل 4 ستاره)
• اهمیت تاسیسات در ساختمان های بلند
• مسائل تاسیساتی مورد توجه در ساختمانهای بلند
• تاسیسات مکانهای ورزشی و تفریحی
• تاسیسات آشپزخانه
• تاسیسات رختشویخانه
• حفظ امنیت در مقابل حریق
• تهویه موتورخانه
• فضای موتورخانه
• نحوه دسترسی و حمل و نقل وسایل
• سازه ساختمان
• بارگذاری
• محدودیت سختی و جابجایی
• سازه های متداول برای ساختمانهای بلند
• نتیجه گیری
• منابع و مآخذ

 

 

 

رساله از نظر نگارش ، منابع ، نمونه های موردی ، برنامه فیزیکی و جداول ریزفضاها و… کامل می باشد.

 

 

تصاویر فایل:

رساله معماری طراحی مهمانسرا,رساله مهمانسرا,مطالعات مهمانسرا,برنامه فیزیکی مهمانسرا,پایان نامه معماری مهمانسرا,نمونه موردی داخلی و خارجی مهمانسرا,طرح نهایی معماری مهمانسرا,ریزفضاهای مهمانسرا,ظوابط و ریزفضاهای طراحی مهمانسرا,رساله معماری مهمانسرا,مطالعات معماری مهمانسرا,طراحی مهمانسرا,نمونه موردی داخلی مهمانسرا,نمونه موردی خارجی مهمانسرا,مقاله معماری مهمانسرا,پروپوزال معماری مهمانسرا,دانلود رساله معماری با موضوع مهمانسرا,دانلود پایان نامه معماری با موضوع مهمانسراطرح نهایی معماری مهمانسرا,ریزفضاهای مهمانسرا,ظوابط و ریزفضاهای طراحی مهمانسرا,رساله معماری مهمانسرا,مطالعات معماری مهمانسرا,طراحی مهمانسرا,نمونه موردی داخلی مهمانسرا,نمونه موردی خارجی مهمانسرا,مقاله معماری مهمانسرا,پروپوزال معماری مهمانسرا,دانلود رساله معماری با موضوع مهمانسرا,دانلود پایان نامه معماری با موضوع مهمانسرا

خرید رساله:

در پایان خرید ، لینک دانلود فایل نمایش داده می شود و به ایمیل شما ارسال خواهد شد. راهنمای خرید و دانلود فایل