کانال تلگرام پارساکد

گروه معماری پارساکد | مرجع معماری

پنج شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۸
نمایش دسته بندی مطالب

لیست مطالب صفحه اصلی

معماری ساختمان مسکونی سعادت آباد

آپارتمان بلوک شهری با ۵ طبقه مسکونی بر روی پیلوت و ۲ طبقه زیرزمین با اسکلتی موجود موضوع طراحی قرار گرفت. در این مرحله از پروژه لازم بود در مورد پلان داخلی و ارتباط فضای درون با فضای بیرون به وسیله جداره خارجی تصمیم گیری شود. نوع نگاه ویژه کارفرما در مسئله امتداد دید بصری در عین محرمیت فضا موضوعی اساسی در انتخاب نوع برخورد با این پروژه بوده است.در تراز پیاده رو دیوارهای خارجی محوطه کاملا برداشته شد تا واحد تجاری بی هیچ واسطه‌ای در ارتباط با فضای عمومی قرارگیرد.

معماری ساختمان مسکونی سعادت آباد,معماری,معماری داخلی,آپارتمان مسکونی,نقشه معماری,پلان معماری,طراحی داخلی,دکوراسیون داخلی,نمای آجری,نمای ساختمان,پارساکد

مرز گسترش یافته، باز‌تولید فضای مرز
چگونگی تعریف مرز میان درون و بیرون در این تیپ از پروژه‌ها موضوعی است که نه تنها ظاهر بیرونی بنا را شکل می دهد بلکه تعریف کننده رابطه میان فضای درون و بیرون ساختمان نیز هست. در سده اخیر و با توجه به تحولات شهرسازی این ارتباط به تنها جداره‌ای نیمه مجوف تبدیل شد که مرزها را از یک نرم فضای متوجه به دو جهت داخل و خارج به جداکننده ای میان این دو‌فضا تبدیل می‌کند و این فرصت فضایی را به حداقل می‌رساند. در‌ این پروژه به واسطه چرخش پوسته های آجری به سمت چهارراه مجاور، فضایی میان پوسته آجری و جداره شیشه ای شکل یافته است که می توان از آن به‌عنوان مرز «گسترش‌یافته» نام برد.

طراحی مسجد اسلامی مصر با گنبد تک پوسته

مسجد باسونا پروژه ای ساختارشکن نسبت به بافت کهنه منطقه سوهاگ به شمار می رود که جلوه نوی آن نسبت به بافت کهن این بخش از مصر خودنمایی می کند. مسجد باسونا در منطقه ای پر سر و صدا و گرد و خاکی، مشرف به یک گورستان وساختمان های مسکونی می باشد که همگی تحت تاثیر رفت و آمد احشام در خیابان ها قرار دارند. جاده های خالی، بازارهای موقت هفتگی و سیرکولاسیون شهری قدیمی، از موارد تاثیرگذاری می باشند که بر روی پروژه مسجد تاثیرگذار خواهند بود. یکی از مهم ترین تاثیر عوامل فوق، تعبیه ورودی اصلی به بخش عبادتگاه مسجد بود.

طراحی مسجد اسلامی مصر با گنبد تک پوسته لانه زنبوری,نقشه مسجد,طراحی مسجد,پلان معماری مسجد,معماری,پلان معماری,نقشه معماری,طراحی گنبد مسجد,پارساکد

طراحی ساختمان مسجد می بایست آرامش، صلح و هارمونی را به کاربران خود ارائه دهد. به همین دلیل چند نیاز ضروری را باید به بافت و طراحی مفهومی مسجد اضافه کند. این راه حل بسته به تعبیه دیوار دولایه (دیوار دو جداره آجری با فضای خالی بین دو پوسته) داشت که فقط یک پنجره در آن قرار می گرفت که رو به گورستان قرار داشته، که با یک سیستم سقف هیبریدی پوشش شده بود. تشکیل یک مربع مرکزی (به ابعاد ۶ در ۶ متر) با یک گنبد انعطاف پذیر تک پوسته در مرکز مربع و ۴ گوشواره مزین شده به شیوه های سنتی گچ بری، سقف مسجد را با ترکیبات هیبریدی به نمایش گذاشته است. حفره گنبد یک فیلترکننده تهویه می باشد که نور غیرمستقیم و نسیم تازه را به داخل مسجد هدایت می کند. پوسته دولایه دیوارها و سقف مسجد (به غیر از گنبد تک پوسته) یک عامل فیلترکننده و خنک کننده هوای داخل می باشد.

معماری مجتمع مسکونی خزر / تهران

مجتمع مسکونی خزر در حومه شمالی شهر تهران واقع شده است که این محله دارای تراکم بالایی از ساختمان ها و کوچه های باریک می باشد. لذا شهرداری تهران بدین منظور حدود ۴۸ متر از ۳۵۰ متر را از مساحت ساختمان کم کرده و برای گسترش کوچه در نظر گرفته است.

معماری مجتمع مسکونی خزر در تهران,طراحی مجتمع مسکونی,معماری,نقشه معماری,پلان معماری,نقشه مجتمع مسکونی,پلان مجتمع مسکونیاز ویژگی های برجسته این مجتمع تراس های محدود شده و نمای آن می باشد. چرا که از الگو های هندسی و منظم استفاده شده است که الهام گرفته از بخش معماری باستانی فارسی و ارزش های انسانی می باشد. همچنین، این ایده در طراحی نما، سبب فراهم آوردن حداکثر نور طبیعی و بازی بین نور و سایه در فضای داخلی شده است.

معماری مدرن ویلا در طالقان

طراحی این ویلای ساده و در عین حال جذاب، با دو داستان متفاوت انجام پذیرفته است. چشم انداز دریاچه طالقان در اطراف ویلا، انطباق فرم و حجم با سایت، موقعیت اقلیمی و استفاده از انرژی های پاک از ویژگی های قابل بحث این ویلا است.انعطاف و سادگی از سیاست های اصلی طراحی این پروژه بوده است.

معماری مدرن ویلا در طالقان,معماری,طراحی ویلا,نقشه ویلا,نمونه موردی ویلا,طراحی ویلا در طالقان,معماری مدرن

کارفرمای پروژه بیش از هر چیز خواستار چشم اندازی عریض و فراگیر دریاچه واقع در شمال خانه بوده به همین جهت برای محقق شدن خواسته ی کارفرما، حفظ فضا های خصوصی و همچنین توجه به هوای سرد در فصل زمستان، تکنیک های جالب توجهی در طراحی بخش های مختلف به کار گرفته شد. نمای شمالی ویلا، مانند چشمی بزرگ رو به در یاچه قرار گرفته و در ساخت آن از متریال شیشه استفاده شده است تا خانه در برابر سرما محفوظ باشد.سیستم گرمایش کف در تمامی فضا ها استفاده شده، حتی در بالکن. دیوار جنوبی کمترین تعداد پنجره را دارا می باشد تا فضایی خصوصی تر شکل بگیرد.

معماری و طراحی داخلی کافه مثلث در شیراز

کافه ها نسبت به سایر فضاها پویا تر هستند و دارای قدرت قابل توجهی در تقویت ابعاد اجتماعی فضاهای شهری می باشند. همچنین به منزله فضای نجات دهنده ای هستند که مرز بین شلوغی خیابان و آرامش به شمار می روند. در پروژه کافه مثلث طراحان برای ایجاد جذابیت بیشتر و احترام به تاریخ شهری با چالشی از طراحی مواجه شدند. نقطه قوت کافه، دیوار آن می باشد که بر محیط شهری تاریخی و منطقه مسکونی تاثیر مثبتی می گذارد و ظاهری جسورانه ایجاد کرده است. بدین صورت که روی دیوار آجری شیارهایی فرورفته ایجاد شده و با گلدان های سبز به آن زینت بخشیده شده است.
معماری و طراحی داخلی کافه مثلث در شیرازنکته قابل ملاحظه انتخاب نام کافه می باشد که از فرم کلی پلان برگرفته شده است. همانطور که در تصاویر پیداست، پلان کافه به صورت یک مثلث بوده که اکسترود شده و برای هماهنگی طراحی داخلی با کانسپت، از المان ها و اشکال مثلثی در دکوراسیون داخلی استفاده شده است. همچنین قاب کار شده دور درب ورودی نیز از فرم مثلث پیروی می کند. در ادامه با گسترش المان های داخلی به سمت فضای باز نیز، حس دعوت کنندگی ایجاد شده و مردم را به سمت کافه هدایت می کند.

معماری ساختمان مسکونی میگون تهران

طراحی ساختمان مسکونی میگون در یکی از مناطق خوش آب و هوای شمال تهران با زمستانهای سرد و خشک کوهستانی واقع شده است و به لحاظ اقلیمی و موقعیت پروژه، یک تناقض بزرگ را با اکثر نقاط تهران به واسطه آلودگی شهری تجربه می کند. که حاصل آن استرس و خطرات بیماری های مختلف می باشد. طرح ساختمان مسکونی مِیگون برای افرادی طراحی شده که به دنبال توقف و استراحت در حومه شهر باشند تا انرژی و آرامش خود را در چنین خانه ای کسب کنند و روزانه با قدرت بیشتری به سمت فضاهای شلوغ شهر بروند.

معماری,ساختمان مسکونی میگون,تهران,آپارتمان مسکونی,نقشه ساختمان مسکونی,نقشه معماری,پلان معماری,پارساکد,آپارتمان,ساختمان مسکونی میگون تهران

بزرگترین مانع طراحی پروژه درخواست کارفرما مبنی استفاده از حداکثرهای موجود بود. تا آنجا که سطح اشغال و زیر بنا و ارتفاع ساختمان و طبقات تا آخرین حد مجاز برای این پروژه در نظر گرفته شوند. ساختمان مسکونی میگون در زمینی از جنس سنگ و با اقلیم سرد و خشک واقع شده است. به واسطه رعایت اصول مربوط به محیط زیست و صرفه جویی در ارتباط بصری بین ساختمان و اطراف، طراحی با پیشرفت قابل توجهی همراه بود. در نمای جنوب ساختمان تراس های عریضی به واسطه ضخامت کف و سقف به واحدهای آپارتمانی اضافه شد تا عملکرد به بخش از چهره ساختمان اضافه شود و این ضلع از ساختمان را زنده کند.