کانال تلگرام پارساکد

گروه معماری پارساکد | مرجع معماری

دوشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۹
نمایش دسته بندی مطالب

لیست مطالب صفحه اصلی

معماری ساختمان مسکونی گلزار / تهران

با اولین بازدید از بنای قدیمی پروژه که مربوط به دهه ۵۰ بود و شامل طبقاتی با تراس‌های سراسری و نرده‌های فلزی و کرکره‌های چوبی بود ایده‌ی اولیه شکل گرفت. با بررسی همسایگی‌های پروژه در سایت تراس‌هایی دیده می‌شد که برحسب نیاز ساکنین به محرمیت و جلوگیری ازعوامل طبیعی بدون در نظر گرفتن فضای شهری پوشیده شده بود. با قرار دادن عنصر ایوان که یکی از فضاهای مهم و شاخص معماری ایرانی است، به عنوان محور اصلی طراحی پروژه آغاز شد، چرا که به نظر می‌رسد این عنصر در آپارتمان‌های امروزی عملکرد و مفهوم اصلی خود را از دست داده و بیشتر جنبه نمادین دارد. در کنار این عنصر اصلی تفکر یک معماری پویا با نمایی متحرک که تابع نیاز ساکنین و حفظ حریم آن‌ها باشد منجر به خلق کانسپت اولیه شد.

معماری ساختمان مسکونی گلزار / تهران,خانه گلزار,طراحی,معماری,طراحی داخلی,معماری داخلی,دکوراسیون داخلی,معماری مدرن,طراحی ساختمان مسکونی,طراحی آپارتمان مسکونی,پارساکدطراحی پنل‌های متحرک برای پوشش سراسری ایوان‌ها برای پاسخ نکات کلیدی همچون حفظ حریم، نور، آلودگی صوتی در اولویت کار قرار گرفت. وقتی پنل بسته می‌شود ایوان تبدیل به یک فضای انعطاف‌پذیر در توسعه‌‌ی فضای بسته درون می‌شود و با حداقل کردن دید و نور به حریم پاسخ می‌دهد. و از اتلاف انرژی و آلودگی صوتی و هوا جلوگیری می‌کند؛ و همچنین حرکت نور خورشید در ساعات مختلف روز عاملی برای تغییرکردن کیفیت سایه و نور در فضای درونی از طریق پنل‌های چوبی می‌باشد.
زمانی که پنل باز می‌شود ایوان در تعامل با فضای باز شهری قرار می‌گیرد و با استفاده حداکثری از دید، نور را به فضای درون دعوت میکند.

معماری موزه گوگنهایم نیویورک

موزه گوگنهایم در نیویورک آخرین پروژه عظیم طراحی شده توسط فرانک لوید رایت می باشد که در فاصله سال های ۱۹۴۳ تا زمان گشایش آن به روی عموم یعنی سال ۱۹۵۹ ساخته شد. این پروژه ۶ سال بعد از درگذشت فرانک لوید رایت به بهره برداری رسید و یکی از طولانی ترین کارهای او به لحاظ زمان ساخت می باشد. موزه گوگنهایم قطعا یکی از مشهورترین پروژه های فرانک لوید رایت نیز محسوب می شود.

موزه گوگنهایم نیویورک شاهکار معماری فرانک لوید رایت

در این پروژه برخلاف شبکه بندی خطی و مستطیلی شهر منهتن، از فرم منحنی استفاده شده است که فرم مورد علاقه دوستداران هنر و بازدیدکنندگان آثار هنری و همین طور عابران پیاده می باشد.نمای خارجی موزه گوگنهایم یک استوانه سفید رنگ است که با بتن تحکیم شده ساخته شده و به سوی آسمان تاب می خورد. بعلاوه منحنی های دراماتیک بنای موزه در نمای خارجی، از نمای داخل جالب توجه تر نیز به نظر می رسند. در مورد فضای داخلی این موزه، فرانک لوید رایت از تعبیر “فضایی عظیم با یک سطح کف یکپارچه و دنبال دار” استفاده می کند و قطعا کانسپت او در طراحی این بنا موفق عمل کرده است.

معماری مدرن ویلا در طالقان

طراحی این ویلای ساده و در عین حال جذاب، با دو داستان متفاوت انجام پذیرفته است. چشم انداز دریاچه طالقان در اطراف ویلا، انطباق فرم و حجم با سایت، موقعیت اقلیمی و استفاده از انرژی های پاک از ویژگی های قابل بحث این ویلا است.انعطاف و سادگی از سیاست های اصلی طراحی این پروژه بوده است.

معماری مدرن ویلا در طالقان,معماری,طراحی ویلا,نقشه ویلا,نمونه موردی ویلا,طراحی ویلا در طالقان,معماری مدرن

کارفرمای پروژه بیش از هر چیز خواستار چشم اندازی عریض و فراگیر دریاچه واقع در شمال خانه بوده به همین جهت برای محقق شدن خواسته ی کارفرما، حفظ فضا های خصوصی و همچنین توجه به هوای سرد در فصل زمستان، تکنیک های جالب توجهی در طراحی بخش های مختلف به کار گرفته شد. نمای شمالی ویلا، مانند چشمی بزرگ رو به در یاچه قرار گرفته و در ساخت آن از متریال شیشه استفاده شده است تا خانه در برابر سرما محفوظ باشد.سیستم گرمایش کف در تمامی فضا ها استفاده شده، حتی در بالکن. دیوار جنوبی کمترین تعداد پنجره را دارا می باشد تا فضایی خصوصی تر شکل بگیرد.

معماری مجتمع مسکونی بوستان / تهران

معماری به منزله هنر ایجاد فضایی است که علاوه بر تامین نیاز ساکنان آن، همواره در پی ایجاد ارتباط با محیط اطراف خود می باشد. ساختمان مسکونی بوستان با مساحت ۴۵۰ مترمربع در سمت جنوبی یکی از خیابان های اصلی تهران واقع شده است که ویژگی های مهم این خیابان وجود درختان متعدد و همچنین شیب طولی از غرب به شرق می باشد.

معماری,مجتمع مسکونی بوستان,تهران,طراحی,نقشه مجتمع مسکونی,ساختمان مسکونی بوستان,ساختمان,پلان مجتمع مسکونی,پلان معماری,پروژه معماریساختار اصلی پروژه توجه به معماری ایرانی و هماهنگی با فضای شهری بوده و همچنین گسترش فضای سبز شهری روی نمای ساختمان (با در نظر گرفتن بالکن های سبز) و ارتباط با بام سبز از دیگر نکات مثبت پروژه به شمار می رود که باعث ایجاد ظاهری پویا در منطقه شده است. در ادامه عمده متریال مورد استفاده روی نمای ساختمان، آجر، چوب و فلز می باشد که برای کنترل نور خورشید و حفظ حریم خصوصی با برش CNC به شکل پانل های مشبک درامده اند.

دکوراسیون و طراحی معماری خانه کوچک ۴۹ متری

در این خانه، یک زوج به جست و جوی یک زندگی رویایی بوده اند. طراح بعد از گفتگو با اعضای خانواده تصمیمی می گیرد تا نور طبیعی را به فضاها بیفزاید و کیفیت زندگی را بهبود ببخشد. با افزایش نور در فضاهای خانه، این آپارتمان بزرگ تر و روشن تر احساس می شود. این معمار الگوهای رایج در طراحی خانه را فراموش می کند و فضای باز و یکدستی را در خانه ایجاد می کند. توجه به طراحی و فرم و نور و رنگ در کنار عملکرد هایی که کارفرما در این طراحی به جستجوی آن بوده است از چالش هایی است که طراح با آن مواجه می باشد. به دلیل متراژ کم این خانه، فضاها از اهمیت ویژه ای بخوردار هستند،

به همین سبب از فضای زیرپله به عنوان فضای دخیره سازه استفاده می شود و یا اتاق زیرشیروانی به کودکی که در آینده به خانواده اضافه می شود اختصاص می یابد. رنگ اصلی در طراحی داخلی منزل سفید می باشد که به همراه رنگ های روشن و پاستیلی به کاهش استرس اعضای خانواده کمک می کند. لکه های رنگی و بافت های هندسی در این طراحی به صورت پراکنده در طراحی خانه به کار رفته اند تا انرژی را به فضا بازگردانند. چوب روشن استفاده شده در کف سازی و مبلمان ها نیز به عنوان متریال اصلی فضا تعریف می شود که احساس خوشایندی را به ساکنین منتقل می کند.

معماری ساختمان اداری کار-خانه / تهران

طراحی ساختمان اداری کار – خانه، پروژه گروه معماری DOT می باشد که به عنوان یک گروه طراحی در چین مشغول به فعالیت می باشند. مرز زمین پروژه به گونه ای تقسیم بندی شده که محور غربی ساختمان می بایست طبق قوانین و مقررات شهرداری طراحی شود و چون زمین ساختمان دارای یک پخ شدگی ۴۵ درجه بوده، جلوی ضلع شرقی ۱۰ متر پیش آمدگی داشته است. لذا فقط نمای جنوبی ساختمان به ما اجازه می داد که از بازشوهای بزرگ استفاده کنیم تا نور طبیعی را به داخل نفوذ دهیم.
معماری ساختمان اداری کارخانه تهران,نقشه ساختمان اداری,پلان ساختمان اداریبنا به درخواست کارفرما، کاربران این مجموعه ساعات زیادی را در این ساختمان سپری خواهند کرد. به همین علت طراحی داخلی و ایجاد عرصه های ضروری اعم از: فضای مدیریتی، فضای کارمند ها، اتاق جلسات، اتاق های فکر، مکان استراحت و تفریح تعبیه شده است. یک دسترسی عمودی در بخش انتهایی شمال سایت واقع شده است. با تعبیه یک وُید در امتداد قسمت شرقی-غربی ساختمان ایجاد شده تا نور طبیعی به راه پله ها و دفتر مرکزی نفوذ کند. همچنین اضافه کردن یک دیوار سبز عمودی در داخل وُید حس زندگی و تازگی را به محیط القا می کند.