دیرینگی معماری با خاک
ریشه‌ی سنت‌های مردمی معماری با خاک به مبدا ساخت شهرهای بشری باز می‌گردد. اولین اجتماعات شهری در حدود ده هزار سال پیش در بین‌النهرین با خشت خام ساخته شد: شهر ژریشو از قدیمی‌ترین آنها به شمار می‌‌رود. دیرینگی شهر خاکی معروف بابل و برج معروفش که مرکز آن نیز محسوب می‌شد، به بیست و هفت قرن پیش می‌رسد. از آن زمان به بعد این مهارت ساخت در بیشتر شهرهای دنیا رواج یافت. از این روست که امروزه حداقل یک– سوم مردم این عصر در ساختمان‌های گلی زندگی می‌کنند. برای اینکه این سنت‌های هزار ساله به دست ما برسد تمدن‌های شهری و روستایی متعددی فنون ساخت را همانند سازی، بازسازی و اصلاح کرده‌اند. بدین صورت این فنون توانسته‌اند مزیت‌ها، قابلیت‌های بالقوه‌ی تطبیق با شرایط جغرافیایی، فرهنگی و موقعیت‌های گوناگون را به اثبات برسانند.

پروژه انسان، طبیعت، معماری - معماری با خاک 85 اسلاید,مقاله پاورپوینت معماری با خاک,مقاله پاورپوینت انسان طبیعت معماری,مقاله برای کنفرانس درس انسان طبیعت معماری,دانلود پروژه انسان طبیعت معماری,پروژه پاورپوینت انسان طبیعت معماری,تحقیق انسان طبیعت معماری,مقاله درباره معماری با خاک,دانلود مقاله کامل معماری,مقاله پاورپوینت معماری,پروژه پاورپوینت معماری

نمونه‌های بسیاری از معماری‌های گوناگون با خاک در تمامی قاره‌ها به چشم میخورد: یکی باقیمانده‌های باستان شناختی و تاریخی؛ دیگری شهرها و روستاهای بی‌شماری که روز به روز این میراث چند ساله‌ی سنت‌ها در آنها ابدی و ماندگار می‌شود، سنت‌هایی که در نتیجه‌ی تبادلات بین تمدن‌های مختلف بارورتر شده‌اند.
به نظر می‌رسد که وقایع اخیر، پس از بحران انرژی، ما را به ادامه چرخه‌ی حیات دوباره‌ی معماری با خاک فرا می‌خواند.

استحکام و پایداری معماری با خاک
هر چند که همگان نیز در بازشناسی سنن تاریخی و مردمی معماری با خاک اذعان به دیرینگی داشته باشند باز برخی عقاید واهی بر این باور وجود دارد که بناهای گلی سست و در برابر گذر ایام مانایی و پایداری چندانی ندارد. با مطالعه‌ی دقیق بر روی باقیمانده‌های میراث کهن در سراسر دنیا، خلاف این مساله ثابت شده می‌شود. تنها در چنین شرایطی است که هما می‌توانیم امروزه در جنوب شرقی ایالات متحده، کلیساها و صومعه‌های بیشماری را ببینیم که در قرن شانزدهم از گل ساخته شده است؛ در افریقای سیاه نیز مساجد بزرگی وجود دارد که تاریخ ساخت آنها تقریبا به همان زمان می‌رسد .
باروهای عظیم دفاعی که در قرن دوازده در اطراف بسیاری از شهرهای افریقا (مراکش، فس، رباط) جنوب اروپا و خاور میانه بنا شده است حاکی از استحکامی است که بناهای گلی می‌توانند داشته باشند. از همین رو در قرن سوم قبل از میلاد امپراطوران چین با استفاده از این فنون دیوار معروف چین را ساختند. متخصصین لشکری بسیاری از سپاه‌هااز ویژگی استحکام گل خام بسیار بهره جسته‌اند: چه در اسپانیا در قرن دوم پیش از میلاد توسط هانیبال و چه توسط ارتش آمریکا در سال 1943 برای ساخت سدها، ساختمان‌ها و باندهای پرواز. از آن زمان تا کنون پیشرفت‌های فنی جدید باعث ارتقای این شیوه‌ی سنتی شده است.
تنوع فرم در معماری با خاک
با خاک، این ماده‌ی ساده، ابتدایی و در دسترس (زیرا هفتاد و چهار درصد پوسته زمین را تشکیل می‌دهد) معماران توانستند در سراسر دنیا معماری‌های متنوع و شگفت آوری به وجودآورند. این زبان متفاوت و در عین حال شیوای معماری از اصالت‌های فرهنگی استفاده کنندگان سخن می‌راند. بدین گونه ویژگی‌های هر منطقه در معماری با خاک آن تبلور می‌یابد. این معماری با تباین‌های ظریف و گونه گون، با شرایط خاص اجتماعی، اقتصادی، جغرافیایی و اقلیمی هر محل سازگاری و انطباق می‌یابد.
هنر و مهارت به کارگیری خاک در قرون متمادی در تمامی قاره‌های جهان باعث شکوفایی سنت‌های عالمانه و عامیانه شده است. لیکن جنبه‌های ادراکی و توانایی این سنت‌ها نادیده گرفته شده و طی نیم قرن اخیر مورد تحقیر نیز واقع شده است. در حقیقت گروهی از نخبگان با دنبال کردن نظریه‌ی “پیشرفت به هر قیمت” ،سبک جدیدی به نام “سبک جهانی” را ابداع کردند. این روش به دلیل رواج این سبک بسیاری از سنت‌های محلی را نادیده گرفت و دوره‌ای از تحقیر و فراموشی نسبت به سبک‌های مختلف هنرهای ملی را به همراه آورد. امروزه وظیفه‌ی ما باز جستن این میراث است ولی امر با حسرت خوردن میسر نمی‌شود، بلکه باید بتوانیم پیوستاری بین سنت‌ها و آینده ایجادکنیم، آینده‌ای که اجازه‌ی ظهور دوباره این ویژگی‌های فرهنگی و توانایی‌های محلی را فراهم کند.

 

تصاویر فایل:

مقاله پاورپوینت معماری با خاک,مقاله پاورپوینت انسان طبیعت معماری,مقاله برای کنفرانس درس انسان طبیعت معماری,دانلود پروژه انسان طبیعت معماری,پروژه پاورپوینت انسان طبیعت معماری,تحقیق انسان طبیعت معماری,مقاله درباره معماری با خاک,دانلود مقاله کامل معماری,مقاله پاورپوینت معماری,پروژه پاورپوینت معماریمقاله برای کنفرانس درس انسان طبیعت معماری,دانلود پروژه انسان طبیعت معماری,پروژه پاورپوینت انسان طبیعت معماری,تحقیق انسان طبیعت معماری,مقاله درباره معماری با خاک,دانلود مقاله کامل معماری,مقاله پاورپوینت معماری,پروژه پاورپوینت معماریپروژه پاورپوینت انسان طبیعت معماری,تحقیق انسان طبیعت معماری,مقاله درباره معماری با خاک,دانلود مقاله کامل معماری,مقاله پاورپوینت معماری,پروژه پاورپوینت معماری

مقاله درباره معماری با خاک,دانلود مقاله کامل معماری,مقاله پاورپوینت معماری,پروژه پاورپوینت معماریتنوع کارکردهای خانه‌های خاکی,معماری خاک معماری جهانی,روش‌های ساخت با خاک

خرید آنلاین:

در پایان خرید ، لینک دانلود فایل نمایش داده می شود و به ایمیل شما ارسال خواهد شد. راهنمای خرید و دانلود فایل
  • فرمت فایل: pptx  پاورپوینت 85 اسلاید – حجم فایل: 84 مگابایت
  • برای دریافت پروژه های بیشتری برای درس انسان ، طبیعت ، معماری  اینجا را کلیک نمایید.