عنوان : سدسازی در ایران و جهان

موضوع : تكنولوژي سدهای لاستیکی

ارسال شده از :آرشیو سایت

تكنولوژي سدهای لاستیکی

تكنولوژي نسبتاً جديدي كه براي مهار آبهاي سطحي به كار گرفته شده است تكنولوژي ساخت سدهاي لاستيكي مي باشد . قبل از اين نوع سدها براي مهار و هدايت آب به سوي زمينهاي وسيع و آبروها ، از دريچه هاي فولادي و تخته هاي چوبي استفاده مي شد كه در جلوي دريچه ها قرار مي گرفت تا آب با فشار بيشتري جريان داشته باشد . در اين كار نيز به نيروي انساني نياز بود و اگر در باز كردن اين دريچه ها تأخيري روي مي داد سيل ايجاد مي شد و دريچه را با خود مي برد .
ايدة استفاده از سدهاي لاستيكي اولين بار در سال 1950 توسط «ايمبرسون» مطرح شد . در سال 1965 اولين سد لاستيكي بادي در ژاپن براي ذخيره سازي آب به بهره برداري رسيد .
هم اكنون در حدود 100 سد لاستيكي در آمريكاي شمالي ، بيش از 1000 سد لاستيكي در ژاپن و خاور دور ، و در مجموع 2600 سد در نقاط مختلف جهان به طور موفقيت آميز در دست بهره برداري ميباشند

سدهای لاستیکی - فناوری سدسازی - تصویر سد - معماری سد - تکنولوژی سدهای لاستیکی

امیدوارم از این پروژه که از آرشیو سایت ارسال شده راضی باشید.

از همینجا از شما عزیزان درخواست دارم هر اطلاعاتی که در ارتباط با رشته معماری و عمران در اختیار دارید برایم ارسال کنید تا با نام خودتان در سایت انتشار بدم و بقیه دوستان هم استفاده کنند.

برای دانلود به ادامه مطلب بروید…

توضیحات : تكنولوژي سدهای لاستیکی – رساله و مقاله های معماری – پارسی کد

اساس كار سدهاي لاستيكي

اساس كار سدهاي لاستيكي ، استفاده از يك تيوپ بزرگ با فضاي بسته كه با دميدن هوا يا آب به درون تيوپ ، لاستيك متورم مي شود و به صورت ايستاده در مي آيد.
در اين حالت ، لاستيك شبيه يك سازند صلب و به عنوان يك سد يا بند عمل مي كند . سدهاي بادي به علت سهولت در عمليات پر و خالي كردن توسط دمنده هاي هوا ، سرعت عمل در تخليه و يا باد كردن آنها و كاهش هزينه نسبت به سدهايي كه با آب پر مي شود ،‌ارجحيت دارد. محدوديت هايي از جمله كمبود آب صاف در محل ، آلوده بودن آب ، نبودن آب زيرزميني براي استفاده در تيوپ سدهاي لاستيكي آبي ، در سدهاي لاستيكي بادي وجود ندارد واز اين رو حدود 70 درصد سدهاي لاستيكي جهان از نوع بادي است.

هدف هاي كلي از ساخت سدهاي لاستيكي :

ذخيره موقت دبي پايه آب رودخانه ها و كاهش هزينه پمپاژ آب به اراضي كشاورزي
جداسازي آب هاي آلوده يا شور از آب شيرين
استفاده از سدهاي لاستيكي براي افزايش ارتفاع سدهاي بتوني موجود به منظور ازدياد حجم ذخيره آب
استفاده از تيوپ لاستيكي به جاي دريچه هاي فولادي
كاهش فرسايش در رودخانه پرشيب

توليد الكتريسته توسط نيروگا ه هاي آبي كوچك

 بررسي امكان احداث سدهاي لاستيكي در ايران:

امكان اجراي طرح هاي سد لاستيكي در كشور ، اعم از سواحل شمالي ، جنوبي و نواحي مركزي بسيار زياد است . در واقع ،‌در بررسي هاي اوليه در سواحل شمالي مي توان بيش از 200 طرح سد لاستيكي اجرا كرد كه فوايد اقتصادي آن براي كشاورزي منطقه محرز است . در نقاط ساحلي جنوبي به علت پراكندگي جمعيت و غير متراكم و غير كشاورزي بودن بسياري از اراضي آن ، استفاده از اين سدها كاهش مي يابد . اما در هر حال با توجه به مسائل گوناگون از جمله حفظ محيط زيست ، بهبود وضع اكولوژيكي منطقه ، طرح هاي تغذيه مصنوعي ، پرورش ميگو و… مي توان تعدا قابل توجهي طرح سد لاستيكي را در حاشيه ساحلي درياي عمان و خليج فارس قابل اجرادانست.
در بخش مركزي كشور پتانسيل زيادي براي استفاده از سدهاي لاستيكي مشاهده مي شود ، ضمن اينكه در تعدادي از سدهاي بزرگ كشور مسئله افزايش ارتفاع مطرح است ، از جمله سدهاي پيشين ، درودزن ، زاينده رود ، قشلاق ، اكباتان … كه با اجراي چنين طرح هايي مي توان مقدار زيادي به حجم ذخيره اين سدها افزود.

مزاياي سدهاي لاستيكي :

كنترل سيلابها و تنظيم جريان رودخانه :
اين كار نوسط دستگاههاي الكترونيكي در اتاق كنترل و به طور خودكار انجام مي گيرد . پايي آمدن رقوم سطح آب از يك سطح مشخص به معناي پايان سيلاب است ، كه در اين صورت دستگاه الكترونيكي كنترل ، دستور افراشتن سد را اعلام مي دارد كه با اين اعلام كمپرسور هوا به كار افتاده و سد را باد ميكند .
كنترل رسوب رودخانه :
از آن جا كه سكوي بتني محل استقرار سد لاستيكي ، در كف رودخانه و هم تراز با بستر آن كار گذاشته مي شود ، در هنگام خواباندن سد ، شرايط رودخانه مانند شرايط قبل از احداث سد لاستيكي است . اين ويژگي باعث مي شود كه پشت سدهاي لاستيكي را رسوب پر نكند ، زيرا در هنگام وقوع سيل كه بيشترين بار رسوب گذاري رودخانه است ، سد به صورت اتوماتيك به حالت خوابيده در مي آيد و رودخانه شرايط طبيعي پيدا مي كند .

مزاياي اقتصادي سدهاي لاستيكي نسبت به موارد جايگزين:

1. سدهاي لاستيكي به فونداسيون پيچيده اي نياز ندارند .
2. اين سد ها مي توانند تا دهانه اي به طول 100 متر اجرا شوند .
3. اين سدها به حداقل حفاظت و نگهداري نياز دارند . قسمت عمدة تعميرات مربوط به سيستمهاي مكانيكي سد مي باشد . تعمير و نگهداري بدنة سد نيز شباهت بسياري به تعمير لاستيك اتومبيل دارد و در صورت سوراخ شدن بدنة سد آن را مانند لاستيك اتومبيل پنچر گيري مي كنند .
4. انعطاف پذيري سد در مقابل زلزله .
5. نصب و ساختن بسيار سريع .

انواع سدهاي لاستيكي :

سدهاي لاستيكي FABRI DAM كه در آنها مخلوط آب و هوا براي متورم كردن تيوپ استفاده مي شد
RUBBER DAM سدهاي لاستيكي كه در آنها فقط از هوا براي متورم كردن تيوپ استفاده مي شد

سدهاي لاستيكي ساخته شده در ايران:

تا به امروز در كشور 4 سد لاستيكي در ايران با مشخصات فني زير ساخته شده است :
1-    سد لاستيكي مياندشت : با ارتفاع 8/2 متر ، طول لاستيك در قاعده 60 متر ، در تاج 70 متر ، ضخامت كل لاستيك 9 ميليمتر ، تعداد لايه هاي منجيد 2 لايه .
2-   سد لاستيكي عرب خيل : با ارتفاع 3 متر ، طول لاستيك در قاعده 5/36 متر ، در تاج 5/45 متر ،‌ضخامت كل لاستيك 9 ميليمتر ، تعداد لايه هاي منجيد 2 لايه .
3-   سد لاستيكي آرميچ كلا : با ارتفاع 5/3 متر ، طول لاستيك در قاعده 40 متر ،‌در تاج 5/50 متر ، ضخامت كل لاستيك 10 ميليمتر ، تعداد لايه هاي منجيد 3 لايه .
4-  سد لاستيكي خواجه نفس در استان گلستان با ارتفاع 3 متر ، طول لاستيك در قاعده 34 متر ، تاج 39 متر ، ضخامت كل لاستيك 10 ميليمتر ، تعداد لايه هاي منجيد 3 لايه

 

 

برای مشهاده و دریافت کامل ، این مطلب را دانلود کنید…

 

نام فایل : تكنولوژي سدهای لاستیکی – رساله و مقاله های معماری – پارسی کد

 

تصویر فایل:

1-8-2016 8-32-58 PM

خرید آنلاین:

در پایان خرید ، لینک دانلود فایل نمایش داده می شود و به ایمیل شما ارسال خواهد شد. راهنمای خرید و دانلود فایل

فرمت فایل: ppt

حجم : 2.3 مگابایت